Verrassende ideeën waar kinderen echt blij van worden

door 18/05/2021Nieuws

In mijn vorige blog had ik het over de geheimen van beleven. Met deze blog ga ik verder de belevingstoer op, maar dan met kinderen in de kijker. Zeg nu zelf! Onze kinderen verdienen wat extra aandacht. En wat is nu leuker dan de blije gezichten van onze kinderen? Met deze ideeën bezorgen we hen de mooiste dag en jij bent alvast de beste papa of mama van de hele wereld.

We zien de kinderfeestjes voor onze kinderen aan ons voorbijgaan en toch verdienen ze nu net dat tikkeltje meer. Ook voor hun leerproces is het belangrijk dat ze op de juiste manier worden aangestuurd en beloond.

Ontbreekt het jou nog aan wat ideetjes? Duik alvast mee in volgende heerlijke dingen om te doen. Alle kinderen zijn anders. Dus stem goed af waar de interessevelden van jouw kind liggen en werk hierop verder. Met volgende tips kan jij alvast aan de slag.

1 Al spelend leren

Kinderen bevinden zich midden in de ontwikkeling. Al spelend leren is dan ook heel belangrijk. Het beste doe je dat op een plek waar het kind nog nooit geweest is. Dat prikkelt de nieuwsgierigheid. Laat jouw kind dingen zien die het nog nooit eerder zag. Laat het kind zelf ontdekken. Neem genoeg tools mee om te experimenteren. Verrekijkers, vergrootglazen. En voor de rest vind je misschien wel iets ter plekke.

2 Alternatieve lunch

Neem je kinderen mee voor een picknick. Zorg voor een leuke rugzak en picknickkleed waar jullie allen kunnen van genieten. Wees creatief met de lunch. Maak zelf heerlijke bereidingen met de hulp van de kleine koks. Doe een variatie van slaatjes in weckpotjes. Zorg voor een leuke en feestelijke versiering. Of bak hartige cakes of wafeltjes. De kinderen kunnen wat ravotten en de natuur ontdekken terwijl mama en papa genieten van een heerlijk glaasje wijn.

3 klassieker met een twist

Je kent ze wel die typische baknamiddagen met een gezelschapspel. Deze klassieker is altijd wel eens leuk om te doen, maar misschien maken we er een klein feestje van met cupcakes, cakepops of donuts geheel in thema. Zorg voor verrassende versiering en toppings. Daarna tekenen we een ganzenbord met stoepkrijt op het terras en zijn we straks zelf de pion van het spel.

4 Showtime

Kinderen zitten graag in hun rol. Laat ze eens zelf meespelen in hun favoriete film of speel toneel. Ga langs bij jouw feestwinkel in de buurt en haal verkleedkledij zodat de kinderen voor een dag eens hun idool kunnen zijn. De dag sluiten we uiteraard af met heerlijk huisgemaakte popcorn.

Wist je dat deze belevingen ook te vinden zijn in onze beleefboxen?

Lees ook deze berichten:

De 5 geheimen van beleven ontdek je hier

De 5 geheimen van beleven ontdek je hier

Beleving en genieten gaan hand in hand. Hoe jij die ervaart zit grotendeels verweven in wie jij bent en dit is alvast geen geheim, maar met mijn 5 geheimen til ik alvast jouw beleving wel naar een hoger niveau. Geheim 1: Duik in de herinnering Ga even voor jezelf...

Lees meer
Creëer jouw mood room in enkele eenvoudige stappen

Creëer jouw mood room in enkele eenvoudige stappen

Ben jij ook dat Corona gedoe meer dan beu? Steekt de coronamoeheid ook de kop op? Je bent niet alleen. De weg terug naar ons normale leven lijkt steeds maar langer en langer te worden en de zin om nog iets leuks te doen wordt steeds maar kleiner en kleiner. Kop op!...

Lees meer
5 redenen om te kiezen voor Feestplanshop

5 redenen om te kiezen voor Feestplanshop

Bij Feestplan geven we 5 redenen weer waarom je precies moet kiezen voor de Feestplanshop. 1. Niet alleen te huur, nu ook te koop Stel jij vaak ook de vraag als je goederen beter aankoopt of deze beter huurt? Huren doe je als je niet al te veel feestjes organiseert en...

Lees meer

Submission received, thank you!

Close Window