Hoe Corona de creativiteit aanwakkert

door 29/03/2020Nieuws

Ja, het is waar. Het is een moeilijke tijd. We zitten massaal op sociale media en we volgen de nieuwsberichten nauw op om te weten hoe het zit met die curve. Die curve is het grote ding van het moment. Maar er zijn evengoed veel kleine dingen. Kleine dingen die we kunnen meenemen ook na de ‘flattening of the curve’ Volg jij ze ook, de curve? Het is hét zinnetje en dé opdracht van het moment:  “Flatten the curve”. We zitten in een spiraal die we zo snel mogelijk moeten doorprikken. Een race tegen de klok is het, in elk land. Gezondheid is nu het allerbelangrijkste.  

Mensen rondom ons

Veel mensen beseffen nu dat de mensen rondom hen belangrijk zij. Ze nemen er meer tijd voor. Soms op creatieve manieren. Plots moeten we (vrije)tijdbestedingen zoeken voor kinderen, zelf les geven aan de kinderen en manieren vinden om genoeg te bewegen.

Iedereen creatief

Aangezien we beperkt zijn, worden we inventiever. We zoeken leuke zaken en krijgen plezier in kleine dingen. Boodschappen doen bijvoorbeeld wordt iets bijzonders. Nee, laten we het niet over de hamsteraars hebben. Maar waar we vroeger gedachteloos en al racend boodschappen deden, doen we dat nu veel bewuster.  Nu zijn er wenslijstjes en zoeken we nieuwe recepten in plaats van te kiezen voor snelle afhaalgerechten.   

Nieuwe vaardigheden

Hoe het verder gaat weet voorlopig nog niemand.  We blijven beperkt in onze bewegingen en heel wat mensen zitten vast. Maar bewust bezig zijn met wat we echt willen en creatief denken, zijn wel twee vaardigheden die ons blijvend van pas zullen komen.

Hou het vast

Bij Feestplan kunnen we het alleen maar toejuichen dat mensen nu meer lijstjes maken, nadenken, plannen en het creatief aanpakken. Meer zelfs: dat is ons handelsmerk. Dus van zodra de curve weer veilig is en we weer mogen samenkomen, helpen we jullie graag bij jullie evenementen, feesten en bijeenkomsten met de mensen die jullie nauw aan het hart liggen.

Volg ons intussen op Facebook en op Instagram  Zo kunnen jullie al inspiratie voor gelukkige en gezonde momenten voor na deze periode.

Lees ook deze berichten:

Ontdek hier de trends van 2022

Ontdek hier de trends van 2022

Het nieuwe jaar is al eventjes ingeluid. De kerstboom opgeruimd en wat verder weg van de eindejaarsfeesten. Tijd dus om wat nieuw leven in te blazen. We leggen onze focus terug op ons interieur, vullen onze garderobes en beginnen weer feestjes te plannen. En dit doen...

Lees meer
Welk vuurtype ben jij?

Welk vuurtype ben jij?

Ben je nog op zoek naar een leuke vuurschaal of vuurkorf, maar is het ook telkens weer zo een helse opdracht voor je welke je nu moet aanschaffen? Gedaan met keuzestress. Dat doe je op basis van jouw vuurtype. Ontdek ze hier. Wat zijn jouw voornemens voor 2022? Meer...

Lees meer