Creëer jouw mood room in enkele eenvoudige stappen

door 22/04/2021Nieuws

Creëer jouw mood room in enkele eenvoudige stappen

Ben jij ook dat Corona gedoe meer dan beu? Steekt de coronamoeheid ook de kop op? Je bent niet alleen. De weg terug naar ons normale leven lijkt steeds maar langer en langer te worden en de zin om nog iets leuks te doen wordt steeds maar kleiner en kleiner. Kop op! Ook in deze moeilijke tijden heb ik voor jou de ideale oplossing, want wij gaan samen een mood room creëren. Ergens in huis heb jij steevast een plekje waar jij tot rust komt na een lange werkdag of om je hoofd leeg te maken als je het wat moeilijker hebt.

Met onderstaande stappen help ik je even op weg naar jouw echte thuis:

Stap 1: waar dient jouw mood room voor?

Zeg nu zelf? Wat is een mood room eigenlijk en waar dient het voor? Dit bepaal je toch gewoon zelf? Juist. Eerst moet jij voor jezelf uitmaken waar die komt en wat die voor jou betekent. Ga op zoek naar een plek in huis of dit kan ook in een tuinkamer zijn waar jij een gevoel hebt van…. Dit is het. Hier voel ik me thuis. Sta gewoon even stil en stel jezelf de vraag waar het voor moet dienen. Bijvoorbeeld: ik kom thuis van mijn werk en ik wil hier uitrusten. Of….. als ik het moeilijker heb breng ik hier graag de tijd door. Of…. hier kan ik wel uren mijn hobby uitoefenen.

Stap 2: Las een digitale detox in en maak een offline moodboard

Nu je weet waar je mood room komt en wat het voor jou betekent en hoe je je daarbij voelt is het tijd voor stap 2. We gaan aan de slag met een concept. Maak een moodboard. Neem gewoon een blad papier en ga op zoek naar alles wat je daarbij kan helpen. Krantenknipsels, stukken uit dagbladen, foto’s. Laat je creativiteit de vrije loop. Tegenwoordig vind je ook heel wat op internet om eenvoudig moodboards te maken, maar bedenk soms eens hoe creatief je offline kan zijn tijdens een digitale detox.

Stap 3: Stijlen bepalen is jouw kleuren en tools uithalen.

Is jouw moodboard klaar? Dan kan je alvast door naar stap 3. Jouw moodboard gaat veel verraden en helpt jouw stijl bepalen. Onbewust geeft de stijl in jouw moodboard weer van welke kleuren jij houdt en welke tools jij leuk vindt om het geheel af te maken. Laat ook hier jouw creativiteit volledig los. Denk er gewoon niet veel bij na. Ga op jouw gevoel af, want uiteindelijk is dit altijd de juiste keuze.

Stap 4: Ga voor een extra dimensie

Nu jouw mood room voor 90% in elkaar zit is het tijd voor stap 4. Ga voor een extra dimensie, want je hebt het gevoel dat je nog iets mist om in de juiste “mood” te komen. Juist, want daar is het nu net om te doen toch? Het zit hem vaak in iets klein. Dit kan muziek zijn of iets waar jij aan gehecht bent.

Stap 5: In een nieuw jasje stoppen en spullen shoppen

Jij bent klaar met het ontwerpen van jouw mood room. Het is tijd om alles af te werken en uit te voeren. Haal de verfpotten en de borstels maar boven. Neem de kleuren in jou op en ga op zoek in huis naar spullen waar je aan gehecht bent. Recycleer waar te recycleren valt en wat nu nog rest is spullen shoppen en genieten in jouw mood room.

Nog op zoek naar een extra beleving voor in jouw mood room? Dan hebben wij bij Feestplanwebshop de ideale oplossing. Wij ontwikkelden beleefboxen zodat ook jij kan genieten van kleine dingen op een unieke en originele manier.

Lees ook deze berichten:

Ontdek hier de trends van 2022

Ontdek hier de trends van 2022

Het nieuwe jaar is al eventjes ingeluid. De kerstboom opgeruimd en wat verder weg van de eindejaarsfeesten. Tijd dus om wat nieuw leven in te blazen. We leggen onze focus terug op ons interieur, vullen onze garderobes en beginnen weer feestjes te plannen. En dit doen...

Lees meer
Welk vuurtype ben jij?

Welk vuurtype ben jij?

Ben je nog op zoek naar een leuke vuurschaal of vuurkorf, maar is het ook telkens weer zo een helse opdracht voor je welke je nu moet aanschaffen? Gedaan met keuzestress. Dat doe je op basis van jouw vuurtype. Ontdek ze hier. Wat zijn jouw voornemens voor 2022? Meer...

Lees meer