Creëer jouw mood room in enkele eenvoudige stappen

door 22/04/2021Nieuws

Creëer jouw mood room in enkele eenvoudige stappen

Ben jij ook dat Corona gedoe meer dan beu? Steekt de coronamoeheid ook de kop op? Je bent niet alleen. De weg terug naar ons normale leven lijkt steeds maar langer en langer te worden en de zin om nog iets leuks te doen wordt steeds maar kleiner en kleiner. Kop op! Ook in deze moeilijke tijden heb ik voor jou de ideale oplossing, want wij gaan samen een mood room creëren. Ergens in huis heb jij steevast een plekje waar jij tot rust komt na een lange werkdag of om je hoofd leeg te maken als je het wat moeilijker hebt.

Met onderstaande stappen help ik je even op weg naar jouw echte thuis:

Stap 1: waar dient jouw mood room voor?

Zeg nu zelf? Wat is een mood room eigenlijk en waar dient het voor? Dit bepaal je toch gewoon zelf? Juist. Eerst moet jij voor jezelf uitmaken waar die komt en wat die voor jou betekent. Ga op zoek naar een plek in huis of dit kan ook in een tuinkamer zijn waar jij een gevoel hebt van…. Dit is het. Hier voel ik me thuis. Sta gewoon even stil en stel jezelf de vraag waar het voor moet dienen. Bijvoorbeeld: ik kom thuis van mijn werk en ik wil hier uitrusten. Of….. als ik het moeilijker heb breng ik hier graag de tijd door. Of…. hier kan ik wel uren mijn hobby uitoefenen.

Stap 2: Las een digitale detox in en maak een offline moodboard

Nu je weet waar je mood room komt en wat het voor jou betekent en hoe je je daarbij voelt is het tijd voor stap 2. We gaan aan de slag met een concept. Maak een moodboard. Neem gewoon een blad papier en ga op zoek naar alles wat je daarbij kan helpen. Krantenknipsels, stukken uit dagbladen, foto’s. Laat je creativiteit de vrije loop. Tegenwoordig vind je ook heel wat op internet om eenvoudig moodboards te maken, maar bedenk soms eens hoe creatief je offline kan zijn tijdens een digitale detox.

Stap 3: Stijlen bepalen is jouw kleuren en tools uithalen.

Is jouw moodboard klaar? Dan kan je alvast door naar stap 3. Jouw moodboard gaat veel verraden en helpt jouw stijl bepalen. Onbewust geeft de stijl in jouw moodboard weer van welke kleuren jij houdt en welke tools jij leuk vindt om het geheel af te maken. Laat ook hier jouw creativiteit volledig los. Denk er gewoon niet veel bij na. Ga op jouw gevoel af, want uiteindelijk is dit altijd de juiste keuze.

Stap 4: Ga voor een extra dimensie

Nu jouw mood room voor 90% in elkaar zit is het tijd voor stap 4. Ga voor een extra dimensie, want je hebt het gevoel dat je nog iets mist om in de juiste “mood” te komen. Juist, want daar is het nu net om te doen toch? Het zit hem vaak in iets klein. Dit kan muziek zijn of iets waar jij aan gehecht bent.

Stap 5: In een nieuw jasje stoppen en spullen shoppen

Jij bent klaar met het ontwerpen van jouw mood room. Het is tijd om alles af te werken en uit te voeren. Haal de verfpotten en de borstels maar boven. Neem de kleuren in jou op en ga op zoek in huis naar spullen waar je aan gehecht bent. Recycleer waar te recycleren valt en wat nu nog rest is spullen shoppen en genieten in jouw mood room.

Nog op zoek naar een extra beleving voor in jouw mood room? Dan hebben wij bij Feestplanwebshop de ideale oplossing. Wij ontwikkelden beleefboxen zodat ook jij kan genieten van kleine dingen op een unieke en originele manier.

Lees ook deze berichten:

Verrassende ideeën waar kinderen echt blij van worden

Verrassende ideeën waar kinderen echt blij van worden

In mijn vorige blog had ik het over de geheimen van beleven. Met deze blog ga ik verder de belevingstoer op, maar dan met kinderen in de kijker. Zeg nu zelf! Onze kinderen verdienen wat extra aandacht. En wat is nu leuker dan de blije gezichten van onze kinderen? Met...

Lees meer
De 5 geheimen van beleven ontdek je hier

De 5 geheimen van beleven ontdek je hier

Beleving en genieten gaan hand in hand. Hoe jij die ervaart zit grotendeels verweven in wie jij bent en dit is alvast geen geheim, maar met mijn 5 geheimen til ik alvast jouw beleving wel naar een hoger niveau. Geheim 1: Duik in de herinnering Ga even voor jezelf...

Lees meer
5 redenen om te kiezen voor Feestplanshop

5 redenen om te kiezen voor Feestplanshop

Bij Feestplan geven we 5 redenen weer waarom je precies moet kiezen voor de Feestplanshop. 1. Niet alleen te huur, nu ook te koop Stel jij vaak ook de vraag als je goederen beter aankoopt of deze beter huurt? Huren doe je als je niet al te veel feestjes organiseert en...

Lees meer

Submission received, thank you!

Close Window